Butiker

Utbudet av återförsäljare som säljer cykeldatorer på nätet inte så bra som man kan tro. Vanliga pulsklockor och träningsklockor är lite vanligare men även de finns inte på alla ställen man kan förvänta sig. Även om antalet e-butiker är många fler än lokala återförsäljare så hade man ändå kunnat önska att det gick att köpa cykeldatorer hos fler. Det hade även ökat konkurrensen och pressat priset för dig som kund.

Köp cykeldatorer här

Här är flera svenska e-butiker som säljer cykeldatorer, träningsklockor m.m.

Cykelkraft logoCykelkraft
En stor svensk cykelbutik med stort utbud av cyklar och tillbehör. De har även flera cykeldatorer till bra priser att välja mellan.

Tänk på detta när du handlar online

Att handla online är idag både enkelt, tryggt och bekvämt. Du får oftast priser som lokala återförsäljare har svårt att matcha och många e-butiker skickar varorna redan samma dag om du beställer dem innan eftermiddagens slut. Detta gör att du kan ha varorna på dit uthämtningsställe för paket redan imorgon.

När du handlar online har du även 14 dagars ”öppet köp” om du inte bryter förpackningen. Du skyddas av grundlagen för distanshandel som konsument och detta ökar din trygghet.

De återförsäljare vi listar ovan är seriösa aktörer och det finns även fler än dem. Det finns dock även mindre seriösa aktörer och det är svårt att veta vilka dessa är innan det är försent. Om du handlar online så undvik att göra förskottsbetalning. Detta gäller inte bara cykeldatorer utan all typ av e-handel. Med förskottsbetalning menas att du för över pengar från din bank till deras. Om bolaget har ekonomiska problem och de går i konkurs så är det i princip omöjligt att få tillbaka pengarna om du gått till väga på detta sätt.

Använd därför alltid betalning med kreditkort som VISA eller ännu bättre, betalning mot postförskott.